Woodteams logga

Om oss

Vårt företag/ Woodteam, en familjetradition

Woodteam är ett familjeföretag i alla bemärkelser. Familjen Skoog har på ett eller annat sätt hållit i en träbit under fyra generationer. Från Farfar Gustav Skoog som i början av 1900-talet gick i skogen med yxa och handsåg, till Ingvar Skoog drev möbelfabriken Slätte Möbler, och vidare idag till Woodteam. 

Slätte Möbler, senare kallat Swedfurn, startade Ingvar Skoog tillsammans med sina bröder och systrar 1952. Slätte Möbler var en av de största möbeltillverkarna i Norden med kontor i flertalet länder och en egen fabrik utanför Toronto, Kanada som levererade till Nordamerikanska marknaden. Kärleken till trä och teknik var framgången. Djup kunskap i material och ett brinnande intresse för utveckling av tillverkningsprocessen gjorde att fabriken alltid låg i framkant.

Ingvars äldste son Staffan började sen redan som liten följa sina fars fotspår. Först genom att lära sig möbeltillverkning från grunden. Ingvar såg inte att man fick någon gräddfil in utan yrket skulle läras från grunden. ”Familjen jobbar alltid hårdast för att föregå med gott exempel” var en lag som följdes lika mycket då som nu.

Efter ett 20-tal år inom möbelbranschen börjar Staffan jobba med att sälja de maskiner som han tidigare stått och jobbat vid. Det ärvda intresset för teknik och process får nu leva vidare fullt ut. Först som anställd för att sedan under 2010 starta Woodteam. Även här står trä, materialkunskap och erfarenhet i centrum. Efter att själv ha stått bakom maskinerna finns en direkt förståelse för kundens behov, eftersom han själv stått med samma behov.

I dag jobbar även nästa generation i företaget. Staffans son och dotter har nu påbörjat företagets och familjens framtid. Den nya generationen har tagit företaget in i cyberåldern med webbhandeln Handyman Tools. Ett nytt sätt att sälja maskiner och träverktyg gör att familjen ännu en gång ligger i framkant av utvecklingen.

Gustavs grundläggande kunskap om skog och trä. Ingvars lära om arbetsmoral och glädjen i vidareutveckling. Grundpelarna som än idag eftersträvas, 100 år senare.

Trä + familj = Woodteam

Vilka är vi

Staffan skoog

CEO Woodteam Group AB

Sebastian Skoog

Reservdelsansvarig

Amanda Skoog

Kommunikatör

Terese Olsson

Ekonomi

Peder Andersen

Tekniker

Ronnie Käll

Hustomte

Våra leverantörer